Biologos Oy, homeopatia, iirisdiagnoosi, ProBion
EtusivuHomeopatiaIirisanalyysiHistoriikkiHomeopaatti Ilse Westphal-FagerströmHomeopaattiset valmisteetMaitohappovalmiste ProBionLinkit
Historiikki

Yhtiön perustaja Walter Westphal, syntyi 1934. Nuorena insinöörinä 1960-luvun alussa hän sairastui pahaan vatsahaavaan, johon eivät tavanomaiset apteekkilääkkeet auttaneet. Saatuaan kuulla silloisesta legendaarisesta ruotsalaisesta homeopaatista, Sigfrid Levinistä ja tämän hyvistä hoitotuloksista, WestphalWalter Westphal varasi ajan tämän vastaanotolle Etelä-Ruotsiin ja saikin Leviniltä nopeasti parantavan avun homeopaattisilla valmisteilla. Suomessa ei tuohon aikaan ollut saatavissa homeopaattista apua, ja se vähäinen tietämys, mitä löytyi, leimattiin usein humpuukiksi.

Parantumisensa ansiosta Westphal kiinnostui itsekin valtavasti homeopatian mahdollisuuksista ja alkoi hankkia Ruotsista ja Saksasta alan kirjallisuutta. Westphaliin teki suuren vaikutuksen se, että Sigfrid Levin oli havainnut iirisanalyysissä hänen silmiensä värikalvon merkeistä pohjukaissuolen haavan, suolistokatarrin, liikahappoisuuden ja ärtyneen paksunsuolen. Niinpä Westphal hankki pian myös kaiken löytämänsä kirjallisen tiedon iirisdiagnostiikasta ja alkoi perehtyä siihen homeopatian ohella.


Myytyään vuosien 1979-80 vaihteessa omistamansa insinööritoimiston tuli Westphalille tilaisuus omistautua kokonaan homeopatian ja iirisanalyysin tutkimiseen. Hän opiskeli lähinnä saksalaisten alan mestareiden oppeihin nojautuen sekä homeopatiaa että iirisanalyysiä noin neljän vuoden ajan. Kun 1983 alkoi tuntua siltä, että tietoa oli kertynyt jo melkoisesti, syntyi halu auttaa muitakin ihmisiä homeopatialla ja Westphal perusti vastaanoton Espoon Olariin. BIOLOGOS OY sai alkunsa vuonna 1983 ja merkittiin virallisesti kaupparekisteriin.

Vuoden 1980 paikkeilla toimintansa Tampereella aloitti homeopaatti Olli Nironen, joka oli saanut oppinsa Sigfrid Leviniltä. Walter Westphal sekä Olli Nironen ja muutamat muut ”uskalikot” perustivat Suomen Homeopaatit ry:n vuonna
 1986 ajamaan homeopatian asiaa Suomessa. Alustava kokous pidettiin Tampereella ja perustajajäseniksi valittiin tuolloin nyt jo edesmennyt Olli Nironen jäsennumerolla 1 ja Walter Westphal jäsennumerolla 2. Muut perustajajäsenet ovat: Seppo Mäkipää nro 3, Olli Kemppainen nro 4, Anneli Rusanen nro 5 , Ann-Cristine Jäntti nro 6, Barbro Luoma nro 7 ja Jari Siltaoja nro 8.

Walter Westphalin tytär Ilse Westphal-Fagerström (s.1957) on valmistunut diplomihomeopaatiksi Luontaislääketieteen instituutti Kaironista vuonna 1993. Opiskeluvuosinaan hän työskenteli assistenttina Biologos Oy:ssä ja sai mahdollisuuden perehtyä homeopaatin käytännön työhön.

BIOLOGOS OY:ssä on toiminnan alusta alkaen sovellettu lähinnä saksalaisen koulukunnan suosimia homeopaattisia yhdistelmävalmisteita yksittäisvalmisteiden ohella.